CMWW - Centrum voor Maatschappelijk Werk en Welzijnswerk CMWW - Centrum voor Maatschappelijk Werk en Welzijnswerk
Activiteiten voor
jong en oud
CMWW - Centrum voor Maatschappelijk Werk en Welzijnswerk
Activiteiten voor
jong en oud

Mantelzorgactiviteiten

 

Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis.

Mantelzorg kan een zware belasting zijn of worden, afhankelijk van de duur en zwaarte van de zorg. Ook telt mee wie de zorg levert, zo komt het dikwijls voor dat (jonge) kinderen mantelzorger zijn. Omdat een mantelzorger het werk doet vanuit een emotionele band met de zorgbehoevende is het vaak erg lastig om dit bespreekbaar te maken, de zorg te verminderen of te stoppen.

 

Om mantelzorgers een hart onder de riem te steken en af en toe te ontlasten van hun taken, organiseert het CMWW in samenwerking met Buurtzorg, Steunpunt Mantelzorg en Stichting Ruggesteun met enige regelmaat activiteiten voor mantelzorgers. Tijdens deze activiteiten worden mantelzorgers in het zonnetje gezet en bovendien kunt u uw ervaringen delen met andere mantelzorgers. U kunt dan denken aan activiteiten als een wandeling, een wellnessmiddag en een High Tea.

 

Bent u zelf mantelzorger of kent u iemand die altijd voor een ander klaarstaat, hou dan onze activiteitenkalender in de gaten. Nieuwe activiteiten worden hier bijtijds aangekondigd. U vindt er ook de gegevens waar u zich kunt opgeven voor een activiteit.

  

Heeft u behoefte aan meer informatie, wilt u zich opgeven voor een activiteit of heeft u een goed idee voor een activiteit voor mantelzorgers, loop dan gerust binnen, u bent van harte welkom!  

Maakt u liever een afspraak, dan kunt u contact opnemen met uw wijksteunpunt.

U kunt ook het contactformulier invullen.