CMWW - Centrum voor Maatschappelijk Werk en Welzijnswerk CMWW - Centrum voor Maatschappelijk Werk en Welzijnswerk
CMWW
Onderbanken

Onderbanken

 

De gemeente Onderbanken is ontstaan door de samenvoeging van de voormalige gemeenten Bingelrade, Jabeek, Merkelbeek en Schinveld. De naam 'Onderbanken' stamt uit de Middeleeuwen, waar de 'onderbanken' een rechtsprekend college waren. De diversiteit van het landschap geeft Onderbanken een landelijk karakter. Naast een agrarisch gebied zijn er uitgestrekte bossen en een veengebied. Door het beekdal stroomt de 'Roode Beek'.

Het wijksteunpunt van Onderbanken ligt in het centrum van Schinveld. Het ligt iets terug, maar door het bord aan de voorzijde kunt u zien waar u moet zijn. Hier vindt u ook de Vrijwilligerscentrale van Onderbanken, het Centrum voor Jeugd - en Gezin (Parkstad Limburg) en de Meander Groep.

 

Het CMWW heeft maar liefst drie jeugdhonken in de gemeente Onderbanken. Er het 'Basement' in Schinveld, het Jeugdhonk Merkelbeek en het Jeugdhonk Jabeek. Elke locatie heeft een eigen facebookpagina, hier worden alle activiteiten en nieuwtjes op gepubliceerd. 


Er zijn ook drie peuterspeelzalen in de Gemeente Onderbanken: de Kruimeldoos in Schinveld, 't Pieëpelke in Bingelrade en 't Pieëpelke in Merkelbeek. Alle locaties in Onderbanken zijn Voor - en Vroegschoolse (VVE) – peuterspeelzalen.Wijksteunpunt gebiedsdeel Onderbanken van gemeente Beekdaelen


A ge Water 20-A,6451 CD Schinveld
stip-onderbanken@cmww.nl
088-4552590

Spreekuur Info & Advies
maandag : 13:00 – 16:30 uur
donderdag : 13:00 – 16:30 uur
Martin Voncken

Statushouders spreekuur
woensdag : 15:00 – 17:00
Mirte Pieper en Maaike Krotwaar

Centrum voor Jeugd en gezin
woensdag : 13:00 – 14:00 uur
Sandra Kuipers