CMWW - Centrum voor Maatschappelijk Werk en Welzijnswerk CMWW - Centrum voor Maatschappelijk Werk en Welzijnswerk
CMWW
Brunssum Oost Centrum

Brunssum Oost Centrum

 

Brunssum Oost

De wijk Brunssum Oost kenmerkt zich misschien wel het meest door het Schutterspark, het oudste volkspark van Limburg. Het park werd in 1952 ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan van de Staatsmijnen vergroot, vernieuwd en cadeau gedaan aan de bevolking. Een markant punt in het Schutterspark zijn de oude pompgebouwen, die momenteel geschikt zijn voor evenementen, maar in de tijd van de mijnindustrie dienst deden voor grondwaterfiltering.

Met wijksteunpunt 'het Hammerhoes' heeft het Buurtwelzijnsteam een centrale plek in Oost waar wijkbewoners terecht kunnen en waar activiteiten voor jong en oud georganiseerd worden.

In Brunssum Oost ligt peuterspeelzaal Pimpeloentje, gevestigd in het gebouw van de Brede Maatschappelijke Voorziening (BMV) Bronsheim. Per dagdeel kunnen hier 2 x 16 peuters geplaatst worden en de peuterspeelzaal beschikt over een eigen buitenspeelplaats.


 Brunssum Centrum

In Brunssum Centrum ligt het spiksplinternieuwe culturele hart van de stad. Met de nieuwe Brikke Oave is een modern ontmoetingscentrum voor jong en oud ontwikkeld. Brunssum bruist! Voor alle mensen die momenteel op welk wijze dan ook de Brikke Oave bezoeken, of het nu is om te sporten, te eten of een kopje koffie te drinken, zal er niet zo veel veranderen. U bent nog steeds van harte welkom, nu in de nieuwe Brikke Oave, en wij doen er alles aan om alle activiteiten naadloos te laten overgaan.

Het steun - en informatiepunt, oftewel STIP en de Vrijwilligerscentrale kunt u terugvinden  op het hoofdkantoor van het CMWW, Prinses Beatrixstraat 1A te Brunssum. Bij de bibliotheek Brunssum vindt u ook de Boodschappen Plus Bus.  Hier kunt u terecht voor informatie of folders en brochures van het CMWW.

Op het hoofdkantoor van het CMWW aan de Pr. Beatrixstraat worden groepen voor jeugd - en jongeren georganiseerd. Ambulant jongerenwerk is regelmatig in het centrum van Brunssum te vinden. De groene bus van het jongerenwerk is inmiddels een begrip in Brunssum.

Er liggen twee peuterspeelzalen van het CMWW in het centrum. Dit zijn Bij de Handjes en  Pinokkio. Deze peuterspeelzalen werken met een Voor - en Vroegschoolse Educatie (VVE) methode.Wijksteunpunt Oost Centrum (hoofdlocatie)


Pr. Beatrixstraat 1A, 6443 AK Brunssum
info@cmww.nl
088-4552500

Spreekuur op afspraak
Afspraak kan gemaakt worden via de balie hoofdkantoor. 088-4552500

Spreekuur Info & Advies
maandag : Op afspraak tussen 09 en 11.30 uur
dinsdag : Op afspraak tussen 13 en 15 uur
Afspraak kan gemaakt worden via de balie hoofdkantoor. 088-4552500


BWT Oost-Centrum D’r Brikke Oave


Rumpenerstraat 147 Brunssum
sob.secretariaat@cmww.nl
088-4552545

Zie voor openingstijden tafeltje dekje