CMWW - Centrum voor Maatschappelijk Werk en Welzijnswerk CMWW - Centrum voor Maatschappelijk Werk en Welzijnswerk
CMWW
Onderbanken

Wat kan ik verwachten?

 

U kunt bij ons terecht met vragen, problemen en klachten over wonen, werk en welzijn. Vragen die bijvoorbeeld te maken hebben met uw gezin, het opvoeden van uw kinderen, uw relatie, financiële problemen, overlast in de wijk, al of niet door (wijk)bewoners en allerlei dagelijkse zaken waar u tegenaan loopt of die niet duidelijk zijn.

 

Onze professionals bieden een luisterend oor en kijken met u naar kansen en mogelijkheden om een oplossing te zoeken, door het samen te leren, samen te doen. Afhankelijk van uw situatie komen wij op huisbezoek. In sommige gevallen kunnen vrijwilligers een steuntje in de rug bieden en het kan ook voorkomen dat u doorverwezen wordt. Uiteindelijk bent u degene die de regie in handen heeft.

Heeft u vragen over trainingen en groepen, jeugd - en jongerenwerk, activiteiten in de jeugdhonken en het zomervakantiewerk dan bent u bij ons ook op de juiste plek. Of u maakt een praatje met één van onze jongerenwerkers die regelmatig in uw wijk aanwezig zijn.

  

Bij elk wijksteunpunt kunt u informatie krijgen over de vele activiteiten en diensten die door bewoners, vrijwilligers en medewerkers van het CMWW georganiseerd worden. Naast culturele en ontspannende activiteiten zijn er verschillende sportgroepen en kunt u de maaltijd aan huis gebracht krijgen of juist in een gezellige ambiance bij ons komen eten. Jaarlijks worden er evenementen georganiseerd voor jong en oud. Ook heeft het CMWW vervoersdiensten waar u misschien gebruik van kunt maken.

De rode draad van deze activiteiten is ontmoeting. Elke activiteit is een gelegenheid om elkaar te ontmoeten, nieuwe vrienden te maken, ervaringen te delen en nieuwe ideeën op te doen.

Op elke locatie zijn folders en brochures af te halen zodat u thuis de informatie nog eens rustig kunt doorlezen.

Wilt u vrijwilliger worden of meer informatie over vrijwilligerswerk bij het CMWW, loop dan ook gerust een keertje binnen.  

  

U bent ook van harte welkom als u een idee of suggestie heeft. Wilt u een steentje bijdragen uw wijk te versterken? Wilt u een ander helpen met iets waar u goed in bent of door er gewoon te zijn? Of heeft u een idee om een activiteit op te zetten?

Wij horen het graag van u!