CMWW - Centrum voor Maatschappelijk Werk en Welzijnswerk CMWW - Centrum voor Maatschappelijk Werk en Welzijnswerk
Vrijwilligerswerk
wat je geeft, krijg je terug
CMWW - Centrum voor Maatschappelijk Werk en Welzijnswerk
Vrijwilligerswerk
wat je geeft, krijg je terug

Vrijwilligers

 

Bij het CMWW zijn meer dan 400 vrijwilligers actief betrokken. Er zijn dikwijls vacatures voor vrijwilligers bij onze verschillende wijksteunpunten, het Buurtwelzijnsteam of op het hoofdkantoor. U bent welkom om zich als vrijwilliger bij ons aan te melden, vervolgens wordt tijdens het intakegesprek samen met u gekeken waar uw interesses liggen en wat uw mogelijkheden zijn. Werkzaamheden variëren van coördinerende tot uitvoerende werkzaamheden, en wij nodigen u van harte uit om zelf met ideeën en suggesties te komen die u met collega vrijwilligers kunt ontwikkelen. Wij zijn al blij met enkele uren of een dagdeel per week, maar ook meerdere dagdelen of dagen zijn welkom.


Wat heeft CMWW aan vrijwilligers te bieden? 


U werkt in een prettige, collegiale omgeving waar uw inspraak en initiatieven gewaardeerd worden en waar u zichzelf verder kunt ontplooien. Bij CMWW krijgt u de kans om uw deskundigheid te ontwikkelen door scholingen, trainingen of het bijwonen van presentaties. U krijgt alle gelegenheid om uw werkzaamheden zelfstandig uit te voeren. Maar er is ook vaak een professional aanwezig waar u bij terecht kunt en die garant staat voor training-on-the-job. 


 Het is in uw en ons belang om een goede “match” te maken tussen de vacature en uw kwaliteiten en interesses als vrijwilliger. Voor sommige functies is het vereist dat u aan bepaalde voorwaarden voldoet. Als chauffeur heeft u natuurlijk een geldig rijbewijs nodig, maar het kan ook noodzakelijk zijn om een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) aan te vragen of een geheimhoudingsverklaring te tekenen. 

 

Afhankelijk van het werk dat u gaat doen en de situatie waar u in verkeert, kunt u een vrijwilligersvergoeding krijgen. Dit is echter niet voor alle werkzaamheden van toepassing. 

 

Naast een leuke en inspirerende werkkring kunt u als vrijwilliger bij CMWW rekenen op een stukje waardering in de vorm van bijv. iets lekkers op tafel, een Nieuwjaarsreceptie, een jaarlijkse vrijwilligersdag waarop u en uw collega’s eens goed in de watten worden gelegd.