CMWW - Centrum voor Maatschappelijk Werk en Welzijnswerk CMWW - Centrum voor Maatschappelijk Werk en Welzijnswerk
Samen sterk
in vrijwilligerswerk

Vrijwilligers


Het CMWW werkt samen met een grote groep vrijwilligers die op elke locatie en bij elke doelgroep verschillende taken uitvoeren. Vrijwilligers krijgen bij het CMWW de kans om zich te ontplooien en te groeien op de werkplek. De professionals die met vrijwilligers werken, richten zich op de mogelijkheden, vaardigheden en eigen kracht van de vrijwilliger. Verder is er ook aandacht voor deskundigheidsbevordering, scholing op maat om vrijwilligers de gelegenheid te bieden zich optimaal te kunnen ontwikkelen.

 

Het door het Oranje Fonds gesubsidieerde project Doe Mee! is gericht op het versterken en verzelfstandigen van vrijwilligers. Vrijwilligers die hun eigen ideeën en suggesties naar voren brengen, ontwikkelen en uitvoeren. Het CMWW heeft hierin een ondersteunende, stimulerende en faciliterende rol en biedt vrijwilligers ook de ruimte om hun kwaliteiten te laten zien. Inmiddels zijn er al verschillende groepen vrijwilligers die geheel zelfstandig binnen het CMWW werken voor en samen met de (kwetsbare) burgers van Brunssum en Onderbanken.

 

Vrijwilligerswerk kunt u doen omdat u het leuk vindt om iets voor anderen te betekenen, of u heeft een talent dat u in wilt zetten voor uw medeburger. Misschien bent u nog zoekende naar wat u écht leuk zou vinden. Het kan ook zijn dat u vrijwilligerswerk móet doen omdat u een uitkering heeft. En heeft u wel genoeg tijd om vrijwilligerswerk te doen? Of is het idee dat u wilt ontwikkelen wel haalbaar?

U kunt bij ons terecht voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Ook als u alleen vragen beantwoord wilt hebben. We kijken met u naar uw mogelijkheden, interesses en mogelijke tijdsinvestering.

Wij werken nauw samen met ISD BOL, dus als uw begeleider bij een gesprek wilt aansluiten is dat geen enkel probleem.  

  

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Wilt u een oriënterend gesprek of wilt u zich aanmelden als vrijwilliger?

U kunt langskomen bij uw wijksteunpunt of telefonisch een afspraak maken. U kunt ook het contactformulier invullen.

 

Vrijwilligerscentrale Brunssum & Onderbanken

Sinds april 2015 beheert het CMWW ook de vrijwilligerscentrales van Brunssum en Onderbanken.

Voor Brunssum kunt u via de website www.vrijwilligerswerkparkstad.nl zoeken naar vacatures bij u in de buurt of een afspraak maken met één van de medewerkers van de vrijwilligerscentrale. 

Zij houden 2 x per week spreekuur op de hoofdlocatie van het CMWW, Prinses Beatrixstraat 1A te Brunssum  (maandag 13.00-16.00 uur en donderdag 9.30-12.30 uur). U kunt ook telefonisch contact opnemen met de vrijwilligerscentrale via 06-54103234 of een mail sturen naar vrijwilligerscentrale@brunssum.nl

Wilt u contact met de vrijwilligerscentrale in Onderbanken? Zij hebben hun kantoor bij A Ge Water 1 (Bij Zorgcentrum Aaan de Bleek van Cicero) in Schinveld 088-4552590 en houden wekelijks spreekuur op dinsdag van 13.30 - 16.00 uur.