CMWW - Centrum voor Maatschappelijk Werk en Welzijnswerk CMWW - Centrum voor Maatschappelijk Werk en Welzijnswerk
Mantelzorg
vanuit je hart

Mantelzorg


Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis.

Mantelzorg kan een zware belasting zijn of worden, afhankelijk van de duur en zwaarte van de zorg. Ook telt mee wie de zorg levert, zo komt het dikwijls voor dat (jonge) kinderen mantelzorger zijn. Omdat een mantelzorger het werk doet vanuit een emotionele band met de zorgbehoevende is hat vaak erg lastig om dit bespreekbaar te maken, de zorg te verminderen of te stoppen.

 

U staat er echter niet alleen voor.

 

Tijdens gesprekken kan samen met u gekeken naar wijzen waarop de belasting verlicht kan worden, door bijvoorbeeld taken te verdelen of een vrijwilliger in te zetten. Ook organiseert het CMWW in samenwerking met Steunpunt Mantelzorg en de Stichting Ruggesteun activiteiten speciaal voor mantelzorgers waar u kunt ontspannen en in gesprek kunt gaan met andere mantelzorgers. Er is ook aandacht voor jonge mantelzorgers in de vorm van gastlessen op basisscholen en leuke activiteiten.

 

Wilt u graag een keer met één van onze medewerkers praten? Heeft u een leuk idee voor een activiteit voor (jonge) mantelzorgers?

U kunt bij ons terecht tijdens het (inloop)spreekuur in uw wijk of een afspraak maken via het wijksteunpunt.

U kunt ook het contactformulier invullen