CMWW - Centrum voor Maatschappelijk Werk en Welzijnswerk CMWW - Centrum voor Maatschappelijk Werk en Welzijnswerk
Samen sterk
in vrijwilligerswerk
Vrijwilligerscentrale Brunssum


Vrijwilligerscentrale Onderbanken


Deskundigheidsbevordering


Voorwaarden


Voorwaarden

 

Vrijwilligerswerk is vrijwillig, maar niet vrijblijvend!

 

De werkzaamheden die vrijwilligers bij het CMWW uitvoeren, zijn van uiteenlopende aard. Er zijn vrijwilligers die ervoor zorgen dat er altijd een heerlijk kopje koffie klaar staat, de maaltijden verzorgen, chauffeur zijn, activiteiten organiseren en begeleiden maar ook vrijwilligers die met cliënten aan de slag gaan in bijv. de schuldhulpverlening, het jeugd - en jongerenwerk, in een peuterklasje werken of administratief werk verrichten. 

 

Wil je bij het CMWW vrijwilligerswerk komen doen, dan heb je in ieder geval affiniteit met mensen. Je vindt het leuk om contact te leggen en je hebt belangstelling voor je medemens, ongeacht zijn of haar afkomst, religie, beperking, leeftijd, seksuele geaardheid of wat dan ook. Iedereen is uniek. Tijdens het intakegesprek kunt u vertellen waar u goed in bent en wat uw vaardigheden en interesses zijn.

Voor sommige functies is het belangrijk om specifieke vaardigheden te beheersen. Het is vanzelfsprekend dat je voor administratief werk op de computer moet kunnen werken, en dat een chauffeur goede rijvaardigheden en een geldig rijbewijs heeft.

Er zijn echter ook vacatures waaraan bepaalde voorwaarden gesteld worden. Vrijwilligers die 1-op-1 contact met cliënten hebben of met peuters / kinderen willen werken, moeten een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)  aanvragen bij de Gemeente. Wilt u in de schuldhulpverlening werken dan moet u hierbij ook nog een integriteitsverklaring invullen.

Wij willen de juiste mensen op de juiste plek. Uw kwaliteiten en mogelijkheden inzetten waar u zich prettig bij voelt. Vinden wij samen met u de goede match, dan krijgt u van ons een vrijwilligerscontract. Hierin leggen wij de gezamenlijke afspraken vast. Met het vrijwilligerscontract bent u meteen ook verzekerd, mocht er iets gebeuren in de tijd dat u werkzaamheden voor het CMWW verricht.

 

Wilt u meer weten over de functies voor vrijwilligers bij het CMWW?

Loop gerust een keer binnen bij het spreekuur of maak een afspraak via uw wijksteunpunt.

U kunt ook het contactformulier invullen.