CMWW - Centrum voor Maatschappelijk Werk en Welzijnswerk CMWW - Centrum voor Maatschappelijk Werk en Welzijnswerk
Inzet van eigen kracht
Os Hoes Mobility Mentoring


Post - en regelzaken


Budgetbeheer


Schuldsanering


Trainingen & cursussen


Samenwerkingspartners


Schuldsanering

 

Als u er niet meer uitkomt en uw rekeningen niet meer kunt betalen, komt u mogelijk in aanmerking voor schuldsanering.

De professional van het CMWW kijkt samen met u naar uw mogelijkheden. Om in aanmerking te komen voor schuldsanering moeten verschillende afspraken nagekomen worden en een aantal gegevens moet u op tijd aanleveren. Het is in uw eigen belang dat u deze afspraken nakomt.

 

Schuldsanering betekent kort samengevat dat u bij de Kredietbank een bedrag leent waarmee zij al uw schulden afbetalen. U krijgt dan een saneringskrediet en deze lening lost u vervolgens alleen af bij de Kredietbank. De looptijd van zo'n saneringskrediet is meestal 36 maanden, maar kan in sommige situaties ook langer duren. Gedurende de aflossingsperiode krijgt u leefgeld waarvan u moet rondkomen. U mag in deze periode absoluut geen nieuwe schulden maken.

 

Daarnaast kunt u in deze periode gebruik maken van het scholings - en begeleidingsaanbod van zowel het CMWW als de Kredietbank Limburg. Door te leren uw financiën beter te beheren, kunt u voorkomen dat u na verloop van tijd opnieuw in de schulden terecht komt. Er zijn verschillende cursussen die u kunt volgen en er is een individueel begeleidingsaanbod.

 

Wilt u meer informatie of een afspraak maken?

Het CMWW heeft een apart loket Schuldhulpverlening, dit loket is bereikbaar via 088-4552500.

U kunt bij uw wijksteunpunt binnenlopen tijdens het (inloop)spreekuur of een afspraak maken met één van onze medewerkers.

U kunt ook het contactformulier invullen.