CMWW - Centrum voor Maatschappelijk Werk en Welzijnswerk CMWW - Centrum voor Maatschappelijk Werk en Welzijnswerk
Een wijksteunpunt
óók bij u in de buurt
Maaltijdservice Tafeltje Dek-je


Personenalarmering


Spreekuur Informatie & Advies (SIA)


Belastingteam


Overige voorzieningen


Personenalarmering

 

Voelt u zich wel eens onzeker in huis? Bent u ongerust dat, als u bijvoorbeeld valt, u niet bij de telefoon kunt komen om iemand te bellen?

Bij het CMWW kunt u gebruik maken van de personenalarmering. Als u zich aanmeldt voor de personenalarmering komt één van de vrijwilligers bij u op huisbezoek om u uitleg te geven en vragen te beantwoorden. U geeft voor de personenalarmering telefoonnummers op van contactpersonen, in volgorde van bereikbaarheid of belangrijkheid, zoals u het wenst. Vervolgens kunt u kiezen voor een armband of ketting waar de rode alarmknop in zit. De vrijwilliger maakt een afspraak met u om het alarmeringskastje te installeren.

U betaalt eenmalig aansluitkosten (15 euro) en de abonnementskosten (11,00 euro per maand) betaalt u vervolgens via automatische incasso.

Bent u lid van het Groene Kruis? Dan krijgt u maximaal 20 euro per eenmalige installatie vergoed! U kunt uw abonnement altijd per direct opzeggen.

 

Hoe werkt het?

Als bij u thuis alles geïnstalleerd is, dient u de ketting of de armband altijd te dragen. In geval van nood heeft u zo altijd de alarmknop bij de hand. Als u op de knop drukt, wordt automatisch het eerste telefoonnummer gebeld dat u heeft opgegeven. Degene die gebeld wordt, weet direct dat hij / zij in actie moet komen, het telefoontje komt immers van uw alarmering. Mocht de eerste contactpersoon niet opnemen, dan schakelt de alarmering automatisch door naar de tweede contactpersoon. Neemt deze ook niet op, dan schakelt het systeem automatisch door naar de derde contactpersoon etc.

 

Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden voor de personenalarmering? Loop dan gerust een keer binnen bij uw wijksteunpunt of neem telefonisch contact met ons op.

U kunt ook het contactformulier invullen